Štitna žlijezda postaje bolest modernog doba

Razlog ovolikog broja osoba koje imaju poremećaj rada štitne žlijezde je promjena u načinu života modernog čovjeka. Svakodnevni stres, radijacija, korištenje lijekova koji smanjuju ili povećaju apsorpciju joda, loša prehrana, propusna crijeva i sl. Nevjerojatan je podatak da je trenutno u svijetu više od 200 miliona osoba koje boluju od bolesti štitnjače. Epidemiološki podatci pokazuju da će svako 8-ma žena tijekom života imati neki poremećaj u radu štitne žlijezde. Poremećaji štitnjače često su u kolaboraciji drugim poremećajima, na koje direktno utječu zbog hormonske neravnoteže i kao posljedica poremećaja metabolizma.

Tako kod oboljelih uz problem štitnjače možemo vidjeti :
– smanjenu crijevnu pokretljivost
– inzulinsku rezistenciju
– osjetljivost na gluten
– mentalne poremećaje
– dijabetes melitus tip 1
– anemija
– reumatoidni artritis
– lupus
– celijakija
– vitiligo
– multipla skleroza

Takve kliničke slike govore u prilog tome da disregulacija imunološkog sustava dovodi do pojave više autoimunih bolesti kod jednog pacijenta.
Sve bolesti počinju u crijevima.
Smanjena crijevna pokretljivost utječe na razvoj smanjenog pražnjenja ili zatvora. Bakterije iz donjeg dijela crijeva koloniziraju tanko crijevo i remete njegov rad. Imunitet u potpunosti ovisi o zdravlju crijeva stoga je kod autoimunih bolesti preporuka obnavljati crijevnu floru. Suplementacija u obliku dodataka prehrani za cilj ima usporiti napredak bolesti i poboljšati ukupnu kvalitetu života.

Terapija za štitnjaču koju radimo za cilj ima :
– sanirati anemiju
– očistiti organizam
– ojačati imunitet
– potaknuti (na prirodan način) normalnu funkciju štitnjače.

Više o čaju Tiviva možete pročitati na našem web shopu ili klikom na sliku.